An Exploratory Study on the Influence of Past Korean Dinning Experience on Korean Food Image and Destination Choice: Focusing on American Students

저자 : 이승우[shindo2ri],이규민[yesbingo],허진[jhuh]

The purpose of this study is to test and develop a theoretical model in terms of the influence of past dining
experience on food image and destination choice. This study examined how past Korean dining experience of
American students influences Korean food image, and how it affects a destination choice. Findings indicated that
past Korean dining experience influenced Korean food image and the destination choice, including intention to visit
and to recommend Korea. Findings of this study will provide insight into a destination choice through food image
because there is little research that has examined food image as a destination choice and the sample for this study
is obtained from potential future Korean food market consumers. This study concluded with implications for Korean
food marketers seeking to promote Korean food in the United States.

key words : Korean food image, past Korean dining experience, destination choice, future food market consumer

0

추천하기

0

반대하기

첨부파일 다운로드

확장자는pdf20111012.pdf

등록자이승우[shindo2ri],이규민[yesbingo],허진[jhuh]

등록일2011-11-14

조회수1,411

  • 페이스북 공유
  • 트위터 공유
  • 밴드 공유
  • Google+ 공유
  • 인쇄하기
 
스팸방지코드 :
번호주제발행일
2205
제 33권 3호 [통권:153호] 3번 논문
2024년 6월
2204
제 33권 3호 [통권:153호] 1번 논문
2024년 6월
2203
제 33권 3호 [통권:153호] 2번 논문
2024년 6월
2202
제 33권 3호 [통권:153호] 4번 논문
2024년 6월
2201
제 33권 3호 [통권:153호] 5번 논문
2024년 6월
2200
제 33권 3호 [통권:153호] 6번 논문
2024년 6월
2199
제 33권 3호 [통권:153호] 7번 논문
2024년 6월
2198
제 33권 3호 [통권:153호] 8번 논문
2024년 6월
2197
제 33권 3호 [통권:153호] 9번 논문
2024년 6월
2196
제 33권 3호 [통권:153호] 10번 논문
2024년 6월